Noticias - Sala de Prensa ADIF

  •  
  •  
.

Restablerta la circulació ferroviària entre Planoles i La Molina


• Tècnics d’Adif i Renfe han finalitzat les tasques de retirada del tren descarrilat ahir a la nit a l’interior del túnel de Toses i d’acondicionament de la infraestructura ferroviària • D’aquesta manera, es recupera el servei habitual entre Ribes de Freser i Puigcerdà de la línia R3 de Rodalies


07/10/2019. A les 14,40 hores s’ha restablert la circulació ferroviària entre Planoles i La Molina, a la línea Barcelona-Vic-Puigcerdà, que ha estat interrompuda des de les 21.05 hores d’ahir pel descarrilament d’un tren de Rodalies amb destinació Puigcerdà a l’interior del túnel de Toses. Els 35 viatgers van resultar il·lesos i es van transbordar a un altre tren que els va portar fins a Toses on van poder continuar per carretera fins a les seves destinacions.

D’aquesta manera, es normalitza el servei habitual entre Ribes de Freser i Puigcerdà de la línia R3 de Rodalies, que s’ha prestat amb un pla alternatiu de transport per carretera durant el període d’interrupció de la circulació per garantir la mobilitat dels usuaris en aquest tram.

Tècnics d’Adif i Renfe han treballat des del moment de la incidència per a restablir el servei en el menor termini possible. D’aquesta forma, durant la nit d’ahir i el matí d’avui s’ha procedit a l’encarrilament i retirada del tren, la neteja de materials, així com l’acondicionament del revestiment de protecció de l’estructura del túnel i d’altres instal·lacions ferroviàries.

Segons les primeres investigacions d’Adif, la principal hipòtesi sobre les causes d’aquesta incidència va ser el despreniment puntual del revestiment superficial de formigó del túnel i que va ser envestit pel tren afectat, provocant el descarrilament del primer eix del material autopropulsat.

Tècnics d’Adif continuaran amb les inspeccions de l’estructura del túnel per determinar la necessitat d’executar treballs complementaris amb la finalitat d’evitar noves afectacions a l’explotació ferroviària, malgrat que en els controls realitzats fins a la data no s’han detectat patologies de rellevància.

A més, durant 2019 s’han realitzat un conjunt d’assajos i sondejos tècnics, els darrers el passat mes de juny, de forma prèvia a l’elaboració d’un projecte constructiu per a la rehabilitació de l’estructura amb l’objectiu de garantir la seva robustesa, integritat i durabilitat, que s’inclou en un pla general de millora de la infraestructura de la xarxa ferroviària.

Els viatgers poden trobar tota la informació sobre la situació actual del servei a través de la megafonia d'estacions i trens, servei Transmet, així com en els telèfons d’informació 900 41 00 41 i 91 2 320 320, a través de xarxes socials (@rodalies, @renfe e @infoadif), app de Rodalies i Adif en tu móvil, així com als webs www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es (apartat Estat de la Xarxa).
  •  
  •  

Enlaces de la noticia


- No existe ningún enlace desde esta noticia.

Adjuntos de la noticia


ver - fotonoticia.jpg

Noticias Relacionadas

18/09/2019Nota de prensa Adif Licita Las Obras De Supresión De Dos Pasos A Nivel En La Garriga (Barcelona)
Ver noticia
18/09/2019Nota de prensa Adif Licita La Redacción Del Proyecto De Adecuación De La Plataforma Del Tramo Pulpí-Águil...
Ver noticia
17/09/2019Nota de prensa Adif Continúa Trabajando Para Restablecer La Circulación En Las Líneas Afectadas Por El...
Ver noticia
16/09/2019Nota de prensa Adif Reanuda La Circulación Ferroviaria En El Tramo Sagunto-Caudiel Una Vez Finalizada La ...
Ver noticia
16/09/2019Nota de prensa Adif Licita Las Obras Para Mejorar La Protección De Un Paso A Nivel En Bolaños De Calatrav...
Ver noticia
13/09/2019Nota de prensa Adif Licita El Suministro De Materiales Para Su Red Ferroviaria De Interés General Por Un ...
Ver noticia